Mediteren

  • Iedere zaterdag
  • Tijd: 16.00 uur – 19.00 uur
  • Aanmelden van te voren is verplicht

Meditatie is een manier op af te stemmen op onze innerlijke rust, om om te gaan met stress en spanningen, maar vooral om contact met jezelf te maken. Meditatie is er voor iedereen die er waarde aan hecht en om niet teveel meegesleurd te worden in de dagelijkse hectiek. Op deze manier staan we even stil en herinneren we onszelf aan wat nu werkelijk belangrijk is.

We hebben bijna allemaal te maken met stress in welke vorm dan ook, en dit geeft ons veel indirecte klachten als hoge bloeddruk, hartklachten, slapeloosheid en een onbehaaglijk gevoel in het algemeen.

Tijdens meditatie leer je opnieuw ontspannen, verandert je ademhaling en je hartslag en het meest belangrijke: je stemt af op je innerlijke rust!

Er zijn vele vormen van meditatie, waardoor er voor bijna iedereen een meditatie is die bij je past. Je kunt verschillende methodes proberen en zelf bepalen waar jij het meeste uit kan halen en te kijken welke meditatie het beste bij jou past.

Het Baltu Instituut biedt een cursus Leren Mediteren aan met alle basisbegrippen. Je maakt kennis met: meditatiehouding, basistechnieken en verschillende vormen van meditatie. Na deze cursus weet je voldoende om het geleerde in praktijk te brengen, de voordelen van meditatie te benutten en te gebruiken in je dagelijkse leven.

Bij het Baltu Instituut is een aparte meditatie ruimte aanwezig. In deze ruimte hangt een speciale “triangel” voor een extra dimensie. Deze triangel komt bij John of God uit Brazilië vandaan, en is persoonlijk door hem getekend. Verder is de ruimte natuurlijk aangekleed met zitjes, kaarsen, wierook en is er zachte muziek voor een optimale ontspanning.

Prijzen

  • 5 rittenkaart € 50,-
  • 2,5 uur voor € 35,-

Koffie, thee en limonade zijn bij de prijs inbegrepen.

Inschrijven of wil je meer info, klik hier.